Prajitura de Craciun si Anul Nou:
Ingrediente:125 g migdale decojite si prajite
125 g nuci prajite
60 g caise uscate
60 g ananas confiat
60 g coji de lamaie si portocala zaharisite
2 lingurite de cacao
1 lingurita scortisoara pisata
100 g faina
170g miere de albine
50 g zahar
2 pliculete de zahar vanilat
70 g de ciocolata
70 g acao
Preparare:migdalele si nucile se taie in bucati mari.Se taie si se adauga caisele,ananasul,cojile de lamaie si portocala si se amesteca cu faina,cacao si scortisoara.Se pregateste o forma pentru copt cu diametrul de 20 cm care se tapeaza cu hartie.Se incalzeste pe foc mierea,zaharul,vanilat pana se topesc si se amesteca in ciocolata.Acest sirop se toarna peste crema si se mesteca bine.Masa obtinuta se toarna in forma si se niveleaza cu mana.Se coace la cuptor la 170 grade timp de jumatate de ora.Odata scoasa din cuptor se inveleste in folie si se lasa asa o zi inainte de a fi consumata.
Pofta buna!